walking-vs-running-feature

Running schoenen

Kievit-weblogo

 

Kievit Sport biedt u een ruim assortiment aan hardloopschoenen. Hardloopschoenen zijn de basis in uw hardloopuitrusting en zorgen voor stabiliteit, schokdemping, pasvorm en loopcomfort. Hieronder leest u in het kort enkele belangrijke eigenschappen van hardloopschoenen.

Bij Kievit Sport wordt elke hardloopschoen aangemeten door middel van een loopanalyse. Op deze analyse wordt gekeken naar uw looppatroon en bekeken welke schoen het beste daarbij aansluit. Het is dan ook onverantwoord om op een ‘normale’ sportschoen te gaan hardlopen, zoals een fitness-/aerobicsschoen of een indoorschoen. Deze schoenen zijn anders opgebouwd en hebben een andere afwikkeling en schokdemping.

Schokdemping:

Hardloopschoenen bestaan grotendeels uit dempend materiaal. Dit materiaal is verschillend per merk en per model. Schokdempend materiaal zorgt voor een mindere belasting van het lichaam tijdens het lopen. Denk hierbij aan uw enkels, knieën, benen en heupen.

Stabiliteit:

Stabiliteit is een belangrijk aspect in het hardlopen. Stabiliteit wordt in hardloopschoenen verwerkt in een stevige zool, stevig contrefort en vaak een stabiele ‘brug’; dit is het midden van de schoen waar vaak een verharde plaat in verwerkt zit.

Pasvorm:

Iedere schoen heeft een andere pasvorm, net als dat iedere voet uniek is. Bij Kievit Sport meten wij uw voeten op om een selectie in het assortiment te maken met schoenen die voor uw voeten geschikt zijn.

Mocht u meer willen weten over hardloopschoenen? Kom dan langs bij ons, maak een afspraak of bel met één van onze specialisten.